Nem indul az autóm, mit tegyek?

20222022“Ezt egyszerűen nem hiszem el!” Hihetetlen, de valahogy mindig akkor nem indul reggel a kocsink, amikor a legnagyobb rohanásban vagyunk. Ismerős? Leggyakrabban az akksit hibáztatjuk, ugyanakkor a probléma számos más okra is visszavezethető. Összegyűjtöttük most nektek a leggyakoribb felelősöket. Mielőtt felhívnád a szerelőd, vess egy pillantást a kocsidra. Szerencsésebb esetben ugyanis nem is olyan nagy a gond, mint gondolnád. Olvasd el blogunkat és tudd meg, mit érdemes tenni ilyen esetben!

Ha indításkor semmilyen hangot nem hallasz

Ha semmilyen hangot nem hallasz amikor a gyújtáskapcsolóban elfordítod a kulcsod, akkor a probléma nagy valószínűséggel az akksival van. Valószínűleg teljesen le van merülve. Ha egy 12V-os akkumulátor feszültsége 9V alá esik, akkor az akkumulátort nagy valószínűséggel már nem lehet többet életre kelteni.

Ha kattanás van csak, utána semmi

Ha indításkor csak egy vagy több kattanást hallasz, viszont a motor meg se moccan, akkor ez legtöbbször lemerült akksira utal, de még van rá remény, hogy életre lehet kelteni az akksit. Kérd meg a szomszédod, hogy segítsen a saját autójáról indítani a tiédet. Viszont számolj vele, hogy egy lemerült, majd újra feltöltött aksi üzemideje jelentősen lecsökken, ha az indítás után nem mégy vele eleget és nem tud kellően visszatöltődni az aksi. Ha nincs szomszéd kéznél, hívj telefonon akkusegélyt. Egyéb gond a kábel csatlakozásával lehet, így érdemes ellenőrizned azt az indítómotor és az akksi között.

Ha az önindító forgatja a motort, de nem indul

Ha a motort ugyan forgatja az indítómotor de mégsem indul be, akkor nagy valószínűséggel az üzemanyaggal van a gond: vagy kifogyott, vagy valamilyen oknál fogva nem jut el a motorba. Benzines autóknál a probléma forrása lehet az is, ha a gyújtógyertyákkal van valami gond. Egyéb problémaforrás lehet, hogy nincs elegendő kompresszió a motor valamelyik hengerében. Sajnos az összes ilyen probléma csak szervizben orvosolható.

Ha a motor beindul ugyan, de leáll

Ilyen esetekben sajnos jó eséllyel az üzemanyag befecskendezésével van a gond. Ilyenkor mindenképp profi segítségre van szükséged.

Szakértőnk segít! Autóddal kapcsolatos kérdéseiddel keress minket: www.azautom.hu  / HELLO@AZAUTOM.HU
+36 1 790 6861 / +36 70 378 4977 / hello@azautom.hu

Nem indul az autóm, mit tegyek?